Meltem Akhan

Uzman Psikolog

Uzman Psikolog Meltem Akhan, ilk tercihi olan Haliç Üniversitesi Psikoloji bölümünde lisansını tamamladıktan sonra aynı üniversitede “Ergenlerle Stresle Başa Çıkma Becerilerini Geliştirmeye Yönelik Grup çalışması” teziyle yüksek lisans derecesini alarak uzmanlık ünvanını kazandı.

Lisans eğitiminde Balıklı Rum Hastanesi ve Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikoz bölümlerinde stajlarını tamamladı.

2004-2006 yılları arasında İren hastanesinde görevine başladı.

2007 yılında Pop Star Alaturka yarışmasında Şöhret Psikolojisi Üzerine Çalışma yaptı.

2007 – 2016 yıllarında Özel Algı Dünyası Rehabilitasyon Merkezinde Çocuk ve Ailelerle bireysel ve grup terapileri ile görevine devam ederken, çeşitli anaokullarında yarı zamanlı danışmanlık yaptı.

2010-2015 yılları arasında Nişantaşı Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak, 2014-2020 yılları arasında ise Bilgi Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

2019 yılında National Guild of Hypnotist eğitimini tamamlayarak seanslarında hipnoz tekniğini kullanmaya başladı.

Eğlenceli Mandala 1-2 kitapları 2014 yılında çıkmıştır. Bir dönem Milliyet Cadde de köşe yazarlığı yapmıştır. Çeşitli dergi, gazete ve televizyon kanalında görüşlerini sunmaktadır. Çeşitli şehirlerde Resim Analizi konusunda seminerleri olmuştur.

TRT Çocuk kanalında İbi Çizgi Film danışmanlığını sürdürmektedir.

2019 yılında Erbulak Evinde başladığı yazarlık okuluna devam etmekte ve kitabı için hazırlık aşamasındadır.

Eklektik bir yaklaşımı benimsemekte ve her insana tek bir terapi metodu ile değil ihtiyacı olan eklektik terapi yaklaşımıyla ele alınması gerektiğine inanmaktadır. Bir çok kuramın bakış açısı ile insanı ele alarak, her insanın ayrı bir dünya olduğunu ve kendi dünyalarını keşfetmelerinde terapistin bir rehber olduğunu, dönüşümü sağlayacak olanın ise kişinin kendisi olduğunun altını çizmektedir.

Sanatla terapi çalışmalarını grup ve bireysel terapi olarak devam etmektedir. Her insanın ruhsal gelişimi için, kendi varlığına anlam verme, potansiyelini ortaya çıkarma, yaşamla olan ilişkisinde besleyici olması açısından sanatla terapinin destek olduğuna inanmaktadır. Edebiyatın önemli bir dışavurum aracı olduğunu düşünmekte ve “Yazıyla Terapi” çalışmalarını bireysel ve grup terapileri şeklinde sürdürmektedir. Hobi olarak yaptığı mozaik çalışmasını Gestalt ekolü bakış açısı ile birleştirip, “parçadan bütüne bütünden parçaya” bakış açısı ile insanın kendini arayışında aracı metot olarak kullanmaktadır.

İletişim

Randevu almak için aşağıdaki numarayı arayabilirsiniz.

+90 531 277 16 86